[0] broj proizvoda

Obavijest o korištenju internetskih kolačića

1.Što je kolačići na internetskoj stranici?

Internetski kolačići su male datoteke koje sadrže niz brojeva i slova koji se nalaze na korisnikovom računalu kada posjete određenu web stranicu. Svaki put kad ponovno posjetite istu web stranicu, učitavaju se ti kolačići i prepoznaju se korisnikove navike korištenja navedene internetske stranice ali ne učitavaju se nikakvi privatni podaci korisnika.

Internetski kolačići su nužni za rad internetske stranice kako bi korisniku osigurali bolje korisničko iskustvo. Uz pomoć njih, korisničko sučelje i usluge su prilagođene željama i potrebama korisnika. Više o kolačićima i smjernicama za korištenje 

Internetski kolačići sami po sebi ne prepoznaju idividualnog korisnika, već samo računalo koje se koristilo prilikom ulaska u internetsku stranicu.


2. Internetski kolačići na stranici Goblin.hr?

Na početku su internetske stranice automatski prihvaćale kolačiće koji se koriste za indentifikaciju i nadzor košarice sa artiklima i ne prikuplja podatke o korisniku. Sada vas pri prvom ulasku u stranicu pita dali pristajete na instalaciju kolačića. Kolačić istječe kada ste završili sa pregledavanjem internetske stranice.

Internetska stranica Goblin.hr može, na pristanak, na vaše računalo staviti četiri kolačića (_utma, _utmb, _utmc i _utmz) preko web alata Google Analytics. Google Analytics je Google-ov besplatni alat za web analitiku  podataka koji vlasnicima web stranica služi kako bi bolje razumjeli kako posjetitelji koriste njihovui web stranicu.  više o Google Analytics kolačićima ovdje.

Kolačići alata Google Analyticsa se upotrebljava za anonimno prikupljanje podataka i izvješćivanju o zbivanju aktivnost na stranici bez indentifikacije pojedinačnih korisnika. Dobiveni podaci se koriste za analizu posjeta na web stranici Goblin.hr radi unaprijeđenja i prilagodbe stranice i optimizaciji sučelja i servisa koji se koriste na internetskoj stranici Goblin.hr

Uz vašu suglasnost korištenja internetski kolačića, na vašem računalu bi se instalirao trajni kolačić (cookiePolicy) koji identificira vaš pristanak za korištenje kolačića na internetskoj stranici Goblin.si. Ako ručno obrišete kolačiće, internetska stranica Goblin.hi će pri slijedećem posjetu automatski ukloniti kolačiće GoogleAnalytics alata. Istovremeno će vam ponuditi mogućnost ponovnog pristanka na korištenje internetskih kolačića. 

 
  • kje-smo.jpg